ΣΟΪΜΠΛΕ: Δεν αλλάζει η πολιτική μας – Μην περιμένετε άλλα λεφτά – Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική που εφαρμόζει στην ευρωζώνη, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, μόλις δύο ημέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών, ο Γερμανός υπουργός σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ανεξαρτήτως κυβερνητικού εταίρου η νέα κυβέρνηση
δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα στην πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ.«Η καγκελάριος είναι μια από τις κεντρικές προσωπικότητες της Ευρώπης», σημειώνει. «Κρατήσαμε σταθερή πορεία στην ευρωπαϊκή πολιτική, κι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί προς το συμφέρον της Γερμανίας και του μέλλοντός μας», προσθέτει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.«Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά λογική δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εκεί. Δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτελούν λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα» υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, που τονίζει ότι χώρες με σταθερές δημοσιονομικές επιδόσεις διαθέτουν την καλύτερη και βιωσιμότερη οικονομική ανάπτυξη αναφέροντας το “καλό παράδειγμα” της Ισπανίας και της Ελλάδας, που βρίσκεται “σε καλό δρόμο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα