ΣΟΙΜΠΛΕ – ΤΖΑΚ ΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Προετοιμασίες για το δύσκολο φθινόπωρο

Το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε και σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Α. Σαμαράς με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, στις 8 Αυγούστου. Η “ταυτόχρονη” παρουσία

των επικεφαλής των Οικονομικών ΗΠΑ και Γερμανίας, δείχνει αφενός το “κομβικό σημείο” στο οποίο βρίσκεται η ελληνική προσπάθεια για την έξοδο από την ύφεση και αφετέρου το ενδιαφέρον των “συνιστωσών” της Τρόικας για τις εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές αλλά και το πως θα κινηθεί “χωρίς κλυδωνισμούς” η Ελλάδα από το φθινόπωρο και μετά.

ΤΑ “ΔΩΡΑ” ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται στην πρόθεση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε να στηρίξει, με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε θα επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα κατά την αυριανή επίσκεψή του στην Ελλάδα. «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έρχεται με άδεια χέρια στην Αθήνα. Οπωσδήποτε όμως δεν έχει στις αποσκευές του προτάσεις για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού», τονίζει η DW και υποστηρίζει ότι «ως την ημέρα των γερμανικών εκλογών, στις 22 Σεπτεμβρίου, τέτοιου είδους ‘δύσκολα’ θέματα θα παραμείνουν ταμπού για την κυβέρνηση Μέρκελ».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κ. Σόιμπλε στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι ο Γερμανός πολιτικός θα προσφέρει δημόσια στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση για τις ως τώρα προσπάθειές της να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, θα εκφράσει την αναγνώρισή του για το βάρος που έχει σηκώσει ο ελληνικός λαός και θα καλέσει πολίτες και πολιτικούς να παραμείνουν σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας την ανάγκη για αναπτυξιακά μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Αθήνα θα υπογραφεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), μεταξύ του επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την δημιουργία Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η έδρα του Ταμείου θα είναι στο Λουξεμβούργο και τα δάνεια θα εγκρίνονται μετά την θετική εισήγηση ιδιωτικής τράπεζας.

Στο πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε βρίσκονται συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BANKWARS ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

http://www.bankwars.gr/2013/07/%CE%A4%CE%BF-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4/

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Στην ατζέντα των επαφών του Αμερικανού υπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα θα βρεθούν η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα