ΣΚΩΤΙΑ: Ανακάμπτει η στερλίνα μετά τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στο “όχι” στην ανεξαρτησία

[UPD] «Ανάσα» ανακούφισης για την λίρα Αγγλίας η νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξε ότι η πλειοψηφία των Σκωτσέζων δεν επιθυμεί την ανεξαρτητοποίηση από τη Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,23% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,6248 δολάρια
μετά την χθεσινή διολίσθησή της έως και τα 1,6052 δολάρια.«Αν οι αγορές μπορούν να ξεπουλάνε νομίσματα στη σκιά μιας μόνο δημοσκόπησης, τότε ενδεχομένως και το ράλι ενός νομίσματος από μια και μόνο δημοσκόπηση δεν είναι και τόσο παράλογο», σχολίασε ο Paul Donovan, οικονομολόγος της UBS.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΣΚΩΤΙΑ: Προβάδισμα στο “όχι” στην ανεξαρτησία δίνει νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας φέρνει ανατροπή μόλις επτά ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Το 47,6% των Σκωτσέζων δηλώνει τώρα ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσει «όχι» στη ανεξαρτητοποίηση, έναντι 42,4% που τάσσεται υπέρ της απόσχισης. Ενδιαφέρον έχει το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο πλέον κινείται στο 10%, μειωμένο κατά το ήμισυ από την τελευταία δημοσκόπηση.

Με βάση τη δημοσκόπηση της Daily Record, εφόσον δεν ληφθούν υπόψη οι αναποφάσιστοι, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 53% υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο και 47% υπέρ της ανεξαρτησίας. Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 Σκωτσέζων, δείχνει ότι ο ανδρικός πληθυσμός είναι μοιρασμένος: το 46,4% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «ναι» και το 46,8% «όχι». Αντίθετα, οι γυναίκες ενισχύουν το «όχι»: το 48,5% δεν θέλει την ανεξαρτησία, έναντι 38,6% που επιθυμεί ανεξάρτητη Σκωτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα