Σίτι Λονδίνου: Τα βρίσκουν στα χρηματοοικονομικά Μέι – Βρυξέλλες

Πολύ κοντά σε μία οριστική συμφωνία, που θα περιορίζει το «σοκ» της εξόδου από την Ευρωπαίκή Ένωση για το Σίτι του Λονδίνου, φέρονται να βρίσκονται η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times η οριστική συμφωνία θα έρθει εντός προθεσμίας της 21ης Νοεμβρίου θα εξασφαλίζει πρόσβαση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην ενιαία εσωτερική αγορά μετά την επίσημη έξοδο από την κοινότητα. Προϋπόθεση θα είναι βεβαίως

το βρετανικό ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου να παραμείνει εν πολλοίς εναρμονισμένο με το κοινοτικό.

Οι πολυεθνικές τράπεζες, που βρίσκονται στην Βρετανία προσπαθούσαν εν μέσω αβεβαιότητας να αναδιοργανώσουν τις δραστηριότητές τους. Ορισμένες έχουν ήδη μεταφέρει δραστηριότητες και προσωπικό σε άλλες πόλεις της Ε.Ε., με τη Φραγκφούρτη, που φιλοξενεί και την έδρα της ΕΚΤ, να έχει εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα κέρδη.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η εφημερίδα κάνει λόγο για μία καταρχήν συμφωνία με τους 27 της Ένωσης, η οποία καλύπτει όλες τις πτυχές της μελλοντικής σχέσης στο μέτωπο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και την ανταλλαγή δεδομένων. Στόχος είναι το διαζύγιο να προκαλέσει τον μικρότερο δυνατό αρνητικό αντίκτυπο και στις δύο πλευρές.

Ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός, Ντόμινικ Ράαμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα