Σήμερα κρίνεται η τύχη του Θ. Πελεγρίνη – Η Σύγκλητος αποφασίζει αν θα τεθεί σε αργία

Τρεις συνεδριάσεις αναμένεται να καθορίσουν την κατάσταση στο ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ.

Η πρώτη συνεδρίαση είναι αυτή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα προκειμένου να αποφασίσει αν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης θα τεθεί σε αργία. Σε περίπτωση αργίας του κ. Πελεγρίνη τον αντικαθιστά

με βάση το νόμο πρέπει ένα μέλος της συγκλήτου που απαρτίζεται από τους κοσμήτορες και από τους δύο προέδρους των σχολών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο πάντως είναι πενταμελές και απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δύο πρυτάνεις και ένα μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τη σύγκληση του Πειθαρχικού απαιτείται σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση συγκαλείται αύριο.

Οι πρυτάνεις σε συνάντηση που είχαν χθες, με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο ζήτησαν ανάκληση της δίωξης Πελεγρίνη.

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ απαντούν με δύο νέες συνεδριάσεις σήμερα προκειμένου εκτιμώντας την κατάσταση να καθορίσουν την στάση τους.

Original article: Σήμερα κρίνεται η τύχη του Θ. Πελεγρίνη – Η Σύγκλητος αποφασίζει αν θα τεθεί σε αργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα