Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Α. Τσίπρα – «Τι φοβάται ο πρωθυπουργός;»

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη σε ρόλο απολογούμενου. Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την oλομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες», είπε στις πρώτες φράσεις της ομιλίας του στη συζήτηση για την

πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Παράλληλα, σχολίασε και την απουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη σημερινή συζήτηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει αυτή την εξεταστική και προανήγγειλε πως αν καταψηφιστεί σήμερα το αίτημα για τη σύστασή της «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει».

«Φοβάστε κάτι; Δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να μάθουμε τι ακριβώς έγινε; Ελάτε με τα στοιχεία σας να τα συζητήσουμε. Όσο μένουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα δίνονται συνεντεύξεις, θα γράφονται βιβλία και ανακοινώσεις όπως του κ. Βαρουφάκη για το κόμμα, με το οποία λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι στις 28 Απριλίου 2015, ο κ. Τσίπρας να λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μήπως το plan B ήταν plan A και μήπως την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Αυτή είναι η κατηγορία του κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη. Υπάρχει ζήτημα Τσίπρα και δεν μπορεί άλλο ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτος να επιθυμεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής.

«Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πείτε μία δυνατή συγγνώμη. Δεν το κάνετε», συμπλήρωσε και επιτέθηκε ξανά προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Μόνος αυτοσκοπός είναι η νομή της εξουσίας. Ασυγκίνητος ο πρωθυπουργός μπροστά στην ακραίας χυδαιότητας φράση του κυβερνητικού σας εταίρου για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης – και κάνοντας λόγο για τακτικισμούς, έφερε ως παράδειγμα και την απλή αναλογική αλλά και την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης για την οποία είπε ότι η κυβέρνηση την ξεκινά κατακαλόκαιρο με όρους επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα