Β. MEΪΜΑΡΑΚΗΣ: Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ – Δεν εγκατέλειψα την παράταξη στα δύσκολα

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Άλλοι εγκατέλειψαν τη ΝΔ και συγκυβερνούν τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ την υπηρέτησα γιατί είναι ένας πυλώνας δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όποιος και να εκλεγεί Νεοδημοκράτης θα είναι, δεν σας καλώ σε μάχη, αλλά σε σύνθεση και συναίνεση, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός ζητάει μία ανανεωμένη ΝΔ, ζυμωμένη με την κοινωνία που διεκδικεί

την ελπίδα της ευθύνης.

Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε αιχμηρός για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν, αν και παράλληλα κάλεσε σε ενότητα για το χτίσιμο και όχι για το γκρέμισμα της παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ πιστεύω στο χτίσιμο, κι όχι στο γκρέμισμα, στη γοητεία της επανεκκίνησης» είπε απορρίπτοντας λογικές που συμπυκνώνονται στο σύνθημα «γκρέμισέ τα όλα».

Αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρετεί τη ΝΔ, από τότε που ιδρύθηκε, όπως είπε, ήμουν παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, και στις νίκες και στις ήττες, σημείωσε και δήλωσε ταυτισμένος με το κόμμα.

«Δεν την παράτησα ποτέ. Ήμουν παρών, όπως κι αυτό το εκλογικό καλοκαίρι που δέχτηκαν να την οδηγήσω στη μάχη, παρά την οργανωτική διάλυση» ανέφερε.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω»

Στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί στρατόπεδα εντός του κόμματος, είπε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος της ΝΔ με διαχωριστικές γραμμές.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο, να χτίσω, όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα, με ανοχή στη διαφορετική άποψη» ανέφερε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γίνεται ο πρώτος που καταθέτει επισήμως υποψηφιότητα με την προθεσμία να λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ θα ανακοινώσει σήμερα στις 18:30 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Athens Ledra.

Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς του, η οποία ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε ή αύριο το πρωί, καθώς λήγει η προθεσμία.

O κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, για τη φορολογική επιβάρυνση των οικογενειών αυτό το μήνα και για το μεταναστευτικό, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε καλό μήνα και αναφέρθηκε στους κατοίκους των νησιών που, όπως είπε, λίγο πριν τις εκλογές τους είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ.

“Βέβαια αυτά τα είπανε προ των εκλογών και τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους γιατί τους πίστεψαν έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν”, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα