Σενάριο για συγχώνευση Τράπεζας Κύπρου και Λαικής

09:36 7/1/2013 - Πηγή: BankWars

Θα υπερβεί, ως φαίνεται, το ύψος των 10 δισ. ευρώ η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι ανάγκες συνολικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως καταγράφονται στο σχετικό μνημόνιο, ανέρχονται σε 17 δισ., εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος θα απορροφηθεί κυρίως από τις τράπεζες και το μεγαλύτερο τμήμα από τις Κύπρου

και Λαϊκή.

Η δεύτερη, ειδικά, υπέστη και το πλήγμα της ταυτόχρονης σχεδόν με το PSI αποχώρησης της MIG και της μαζικής απόσυρσης «συγγενών» καταθέσεων. Στην Ελλάδα ήδη η τράπεζα έχει προχωρήσει σε κλείσιμο 46 καταστημάτων, ενώ το προσωπικό ήδη αριθμεί μερικές εκατοντάδες λιγότερους εργαζόμενους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε νέα εθελουσία έξοδος με ισχυρά κίνητρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου, με την υπόδειξη της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επαφών με την ηγεσία της Λαϊκής με αντικείμενο την ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται απολύτως πιθανή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: AXIAPLUS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα