ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΞΑΛΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία, δεν σκέπτεται, όπως λένε συνεργάτες του να παραιτηθεί, ενώ βρίσκεται και σε εξέλιξη “συντονισμός” των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας και αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ,(ΔΕΑ, ΚΟΕ) προκειμένου να αντιδράσουν στο νέο μνημόνιο που τους …προέκυψε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32, ενώ κάποιοι από αυτούς, ελάχιστοι προς το παρών, κάνουν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, αφού τους πρόδωσε η ηγετική ομάδα!

Στη Βουλή συναντήθηκαν περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν «Όχι», «παρών» ή απείχαν και έχουν προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Η συνάντηση των βουλευτών έγινε στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Η αντιπρόεδρος, αν και ψήφισε θετικά στην πρόταση για εξουσιοδότηση την Παρασκευή, βρίσκεται στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνυπέγραψε αμέσως μετά κείμενο με το οποίο ξεκαθαριζόταν ότι δεν την δεσμεύει το «Ναι» για τη συνέχεια και τις επόμενες ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους.

ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ, λέει η Κομμουνιστική Τάση

Αφού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η συνιστώσα Κομμουνιστική Τάση καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες».

Ο Αντώνης Νταβανέλλος συνομιλεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Σόφη Παπαδόγιαννη



Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Παναγιώτης Λαφαζάνης


Ο Κώστας Λαπαβίτσας κάνει σχέδια επί χάρτου και ενημερώνει τον Θανάση Πετράκο


Ρούντι Ρινάλντι, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και Γρηγόρης Σταύρος

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ = ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ ISKRA.GR

Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία. Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!

Πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος!\Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter.

Ως «μεγάλα αγκάθια» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεοπαοικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους.

Κι όλα αυτά την ώρα που κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» χιλιάδες χρήστες του twitter ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ (#thisisacoup *) και καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης!

Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο.

Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

*Το hashtag #thisisacoup (που σημαίνει αυτό είναι πραξικόπημα) έφτασε στην πρώτη θέση των «trend» παγκοσμίως και αποτέλεσε, έτσι, το πρώτο θέμα συζήτησης στο κοινωνικό δίκτυο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ

* Ο Χρήστος Κασίμης είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

* Οι φωτογραφίες, από το protothema.gr

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΣ ΣΤΟ BANKWARS

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίσαμε, δεν υπάρχει πλέον. Τον πάτησε το …τρένο της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Το ίδιο τρένο, πάτησε και το φιλότιμο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, οπουδήποτε και αν ανήκουν, εχουν μείνει εμβρόντητοι με όσα συμβαίνουν.

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε μέσω του Ant1 ο Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το θεσμικό της ρόλο για να μην πάρει απόφαση η Βουλή και πως «συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες βουλευτές και υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης ζήτησε να παραιτηθούν όσοι διαφώνησαν με τη γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία στη Βουλή τα ξημερώματα του Σαββάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ αν διαφωνούσα θα είχα παραιτηθεί και θα παρέδιδα την έδρα».Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε εξωφρενικές τις απαιτήσεις κάποιων εταίρων για αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, δήθεν για να ισχυροποιήσει την αξιοπιστία της, απαίτηση που ισοδυναμεί σύμφωνα με τον κ. Φίλη με πραξικόπημα.
Keywords
ριχτερ, συριζα, σεισμος, ριχτερ, ζωή κωνσταντοπούλου, χρυση αυγη, λαφαζάνης, κοε, μνημονιο, βουλη, ψηφοφορία, λαπαβίτσας, κειμενο, φωτια, ελλαδα, twitter, ΔΝΤ, τροικα, τσιπρας, δημοψηφισμα 2015, νέα, τραπεζες, σημαίνει, αθηνα, protothema, πρωινο, μερκελ, σόιμπλε, ant1, ολγα λαφαζανη, καθαρα δευτερα, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, ξανα, ζωή κωνσταντοπούλου, βουλευτες, νεο μνημονιο, το πρωτο θεμα, εξουσιοδοτηση, θεμα, πρωτο θεμα, τα νεα, φωτογραφιες, ωρα, ant1, αγωνες, βρισκεται, γρηγορης, δικτυο, εγινε, υπαρχει, εξελιξη, ζωη, ζητα, ιδιο, ιδρυση, κυβερνηση, κειμενο, λαπαβίτσας, λαφαζάνης, λουξεμβουργο, λογο, νεολαια, ξημερωματα, ομαδα, πρωινο, ρολο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σόιμπλε, σχεδια, ταση, τρενο, φορα, χρηστος, χρυση, ψηφοφορία, ωρες, ηγετες, χωρα, κωστας, λαφαζανη, μεινει, protothema, σημαίνει, θετικα
Τυχαία Θέματα