ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ: Ανησυχούν οι πολίτες καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι – Η Αμφίκλεια…δεν κοιμάται

Το μέγεθος του σεισμού που ταρακούνησε την Αθήνα στις 18.00 , σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ήταν 4,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση αυτή σημειώθηκε στις

17:42 και εντοπίζεται στην περιοχή οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας στη Φθιώτιδα.

Και οι δύο σεισμοί, που χαρακτηρίζονται επιφανειακοί, είχαν επίκεντρο την ίδια περιοχή με απόσταση 120χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου είχε σημειωθεί από τον ίδιο εστιακό χώρο ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και χαρακτηρίζουν τις «δίδυμες» δονήσεις των 4,5 και 4,8 Ρίχτερ ως μετασεισμούς του ισχυρού σεισμού των 5,1 Ρίχτερ της 12ης Αυγούστου.

Μέσα σε 20 λεπτά, όσο δηλαδή ήταν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον ένα σεισμό στον άλλο, οι κάτοικοι στην Αμφίκλεια και στα χωριά Ρεγγίνι και Δρυμαία βγήκαν στους δρόμους.

Τα σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ης Αυγούστου, υπέστησαν νέες καταστροφές, «ακυρώνοντας», στην ουσία, τις εργασίες αποκατάστασης, που είχαν ξεκινήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα