Σεισμός 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Τήλου

16:33 3/8/2021 - Πηγή: BankWars

Ισχυρός  σεισμός έπληξε τα Δωδεκάνησα το μεσημέρι της Τρίτης.

Τη σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μεσημέρι της Τρίτης στις 15:38 στα ανοιχτά της Τήλου.

O Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ),  ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αναβαθμίστηκε σε 5,1 Ρίχτερ από 5 Ρίχτερ  που είχε δοθεί αρχικά.

Όπως έσπευσε να διευκρινίσει, πρόκειται για την τρίτη ισχυρή δόνηση στην περιοχή από την αρχή της διέγερσης. «Παρακολουθούμε

το φαινόμενο, πρόκειται για μια σεισμική δόνηση, από τις πιο αισθητές στο νησί και προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο».

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών που κατέγραψε το σεισμό το μεσημέρι της Τρίτης, είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 27 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Τήλου, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα που είχε ανησυχήσει τους κατοίκους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιοχή και στα γύρω νησιά, όπως σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο.

Ο σεισμός, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, όπως και στα γύρω νησιά.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση επίσης στα 5 Ρίχτερ – Δείτε χάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα