Σε υψηλό 4ετίας ο PMI ελληνικής μεταποίησης το Δεκέμβριο

11:48 2/1/2014 - Πηγή: BankWars

Στο υψηλότερο επίπεδο 4 και πλέον ετών διαμορφώθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ελληνικό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, άγγιξε το 49,6 από 49,2 τον προηγούμενο μήνα.

Η Markit, η υπεύθυνη για τους συγκεκριμένους δείκτες κάνει λόγο για «ενθαρρυντικά στοιχεία» ενόψει της νέας χρονιάς, επισημαίνοντας ότι «η παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, ακολουθώντας την αύξηση των εισερχομένων νέων παραγγελιών». «Ωστόσο, τα επίπεδα απασχόλησης υποχώρησαν περαιτέρω, κατ’ αναλογία με τη γενική τάση στην αγοραστική δραστηριότητα και στις αδιεκπεραίωτες εργασίες» συμπληρώνει.

«Ο δείκτης

ΡΜΙ διαμορφώθηκε μόλις κάτω από το καθοριστικό σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων το Δεκέμβριο, παραμένοντας σε πλαίσια συρρίκνωσης λόγω των περαιτέρω μειώσεων σε δύο από τους επιμέρους δείκτες του, πιο συγκεκριμένα στην απασχόληση και στα αποθέματα προμηθειών. Ωστόσο, η έρευνα παρείχε ενδείξεις ότι πιθανόν να έχει ήδη ξεκινήσει η ανοδική φάση του επιχειρηματικού κύκλου, καθώς τα επίπεδα παραγωγής και νέων παραγγελιών αυξάνονται συγχρόνως για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009, μολονότι σε μικρό βαθμό. Η άνοδος των νέων παραγγελιών χρειάζεται να συνεχιστεί προκειμένου να είμαστε σε θέση να κάνουμε λόγο για ουσιαστική ανάκαμψη» αναφέρει ο Φιλ Σμιθ, οικονομικής της Markit και συντάκτης της έκθεσης για την Ελλάδα.

Original article: Σε υψηλό 4ετίας ο PMI ελληνικής μεταποίησης το Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα