Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στη διάρκεια επεισοδίων έξω από γήπεδο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος χτυπήθηκε χθες Πέμπτη, το βράδυ, στον μηρό με ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» όπου οι ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αγωνίζοντας για την προημιτελική φάση του Βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος

Σαμαράς».

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και άμεσα αποχώρησαν όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το γήπεδο και πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίστηκε με αιμορραγικό σοκ στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές. Συγκεκριμένα έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 400 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Γ. Οικονόμου: Η επίθεση δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε , εναντίον του αστυνομικού με φωτοβολίδα.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή το βασικό ζήτημα είναι η υγεία του τραυματία αστυνομικού και εξέφρασε τις ευχαριστίες του δτους γιατρούς για τις προσπάθειές τους να τον κρατήσουν στην ζωή.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, που παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Keywords
Αναζητήσεις
se-krisimi-katastasi-o-astynomikos-pou-travmatistike-apo-fotovolida-sti-diarkeia-epeisodion-exo-apo-gipedo.htm
Τυχαία Θέματα