Σε καλό δρόμο η ειδική εκκαθάριση των bad banks – Πόσα εκατομμύρια ελπίζουν να ανακτήσουν

Για την πρόοδο που καταγράφεται στην εκκαθάριση των «κακών τραπεζών» (bad banks) ενημέρωσε χθες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη κατά την οποία έγινε απολογισμός για τα ανακτήσιμα ποσά από τη διαδικασία εκκαθάρισης των ATEbank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

Proton Bank, FBBbank, Probank και των Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Λέσβου-Λήμνου και Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Σημειώνεται πως ήδη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απομείωσε τις απαιτήσεις του από τράπεζες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, προσδιορίζοντας εκ νέου τα ανακτήσιμα ποσά.

Το Ταμείο εκτιμά ότι το ανακτήσιμο ποσό από τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΤΕ ανέρχεται σε 1,97 δισ. ευρώ, το ανακτήσιμο ποσό από την Proton Bank. είναι 16 εκατ. ευρώ, το ανακτήσιμο ποσό από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα είναι 147,9 εκατ. Ευρώ, από την Συνεταιριστική Λέσβου-Λήμνου είναι 36,1 εκατ. ευρώ και από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας είναι 47,6 εκατ. ευρώ. Στο επόμενο δε διάστημα θα προσδιορισθούν οριστικά και τα ανακτήσιμα ποσά από τη ν ειδική εκκαθάριση των FBBbank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Probank.

Keywords
Τυχαία Θέματα