Σε επιφυλακή οι Αρχές στον Έβρο λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού δημιουργεί νέους «χώρους δράσης», καθώς διακινητές εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Οι συλλήψεις

διακινητών αποτελούν συχνό φαινόμενο για τις ελληνικές Αρχές, φτάνοντας ακόμη και τις 10-15 την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ υπάρχει ανησυχία, καθώς αναμένεται οι μεταναστευτικές ροές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

Το σχέδιο άμεσης δράσης από ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει αύξηση των περιπολιών ακόμα και μέσα στις νησίδες του ποταμιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Μάιο έχουν συλληφθεί 50 διακινητές και έχουν περάσει στη χώρα περισσότεροι από 150 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με τελευταία αναφορά, τέσσερα φουσκωτά σκάφη με 140 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα του Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια, ωστόσο το Λιμενικό απέτρεψε την απόπειρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα