Σε εφοπλιστικά κεφάλαια με 2,3 εκατ. πουλήθηκε το 60% της οινοποιίας Σιγάλα

Από εταιρεία συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου αποκτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό πέριξ του 60% της γνωστής εταιρείας “Κτήμα Σιγάλα Οινοποιητική ΑΕ”.

Το τίμημα της συναλλαγής που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά πρόσφατα έγινε γνωστή πέραν της Σαντορίνης και του στενού κύκλου των ελληνικών οινοποιιών, εκτιμάται ότι ανήλθε στα επίπεδα των 2,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος αφορά στη συμμετοχή

του κ. Πάρι Σιγάλα, ιδρυτή και επί σειράς ετών επικεφαλής της εταιρείας, και το υπόλοιπο σε μετόχους που διατηρούσαν μειοψηφική συμμετοχή.

Κάτοχος του εναπομείναντος 40% συνεχίζει να παραμένει η “Κυρ-Γιάννη Α.Ε.”, ποσοστό που αποκτήθηκε προ ετών. Ήδη υπήρξε και αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ., με τον κ. Στέλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Ο κ. Σιγάλας διατηρεί θέση Προέδρου, ενώ ως μέλη τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Δ. Βασιλόπουλος., Λ. Παπαδημητρίου και η κα Μαυραγάνη.

Η “Κτήμα Σιγάλα Οινοποιητική ΑΕ” ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων, ενώ το 2003 διευρύνθηκε η μετοχική σύνθεσή της εταιρείας. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως. Τα κρασιά της εταιρείας εξάγονται στη Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία,  Χονγκ-Κονγκ, Σαγκάη, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Το 2018 η “Κτήμα Σιγάλας” πραγματοποίησε πωλήσεις 3,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 140 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση του 2019 ολοκληρώθηκε με υποχώρηση πωλήσεων στα επίπεδα των 2,9 εκατ. ευρώ, με θετική να παραμένει και η δραστηριότητα της γευσιγνωσίας και των ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται στον αμπελώνα της εταιρείας, στην περιοχή Μπαξές, στην Οία της Σαντορίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα