Σε δίκη για απιστία και απάτη 35 ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών – Τα δάνεια του Τ.Τ στο εδώλιο

Με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 35 άτομα για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θεώρησε πως δεν είναι αναγκαίο να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα κατά των κατηγορουμένων, ένδικο μέσο που είχαν ασκήσει 8 από τους

κατηγορουμένους και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρ Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κυρίως επί διοικήσεως Αγγελου Φιλιππίδη, ερευνήθηκαν από τις δικαστικές αρχές και κρίθηκαν ότι δόθηκαν με επισφάλειες και χωρίς την τήρηση των αναγκαίων προϋποθέσεων. Οι δικαστές που συγκρότησαν το Συμβούλιο των Εφετών έκριναν ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με μη νόμιμες διαδικασίες και για τον λόγο αυτό τάχθηκαν υπέρ της άποψης να παραπεμφθούν σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι και στελέχη του Τ.Τ. και επιχειρηματίες.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες Βίκτωρ Ρέστης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Αναστασία Σακελλαρίου, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 μετά από εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση – ενώ από τους ανακριτές Διαφθοράς που παρέλαβαν την δικογραφία, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο κ. Φιλιππίδης, ο κ.Κοντομηνάς και το ζεύγος Γριβέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα