Σε 3 μήνες οι ελληνικές προτάσεις για πακέτο Γιούνκερ

Στη συνάντηση που είχε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα με τον Γιώργο Σταθάκη υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης, μέσω του πακέτου Γιούνκερ, στους τομείς της ενέργειας, των μικρομεσαίων, στις υποδομές και τον τουρισμό. Την ίδια ώρα ο ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει σε 3 μήνες από σήμερα, δηλαδή στα μέσα του Καλοκαιριού, να καταθέσει τις προτάσεις της για την ένταξη στο νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ (πακέτο
Γιούνκερ).

Η συνάντηση Κατάινεν με τον Έλληνα υπουργό έγινε λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της οποίας έστειλε μήνυμα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στον υπουργό ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης, μέσω του πακέτου Γιούνκερ, στους τομείς της ενέργειας, των μικρομεσαίων, στις υποδομές και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σταθάκης φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Κατάινεν ότι η Ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται για ένταξη στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων του τομέα έρευνας και καινοτομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κοινωνικών υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα