Σαπέν σε Τσακαλώτο: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη

11:58 3/6/2016 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για να επανακτηθεί η επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών χώρα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπεν, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η μάχη που δόθηκε πέρυσι ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει

να βρει τη θέση που της αξίζει αναπτυξιακά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Η θέση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική στην Ευρώπη. Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σημαντική και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη,
Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα» τόνισε ο Σαπέν.

Από την πλευρά του ο κ.Τσακαλώτος υπογράμμισε πως σε έναν χρόνο η Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετική.

«Είναι από τις λίγες φορές που συναντιόμαστε πρωί και όχι μετά τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των Υπουργών. Ο Σαπέν, η Γαλλία και ο πρόεδρος Ολάντ, έχουν βοηθήσει πολύ την Ελλάδα και τον ευχαρίστησα για αυτό. Συζητήσαμε για τη νέα περίοδο προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.
Αν αυτά τα πετύχουμε, σε ένα χρόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα μπορεί να βγει στις αγορές, να επιστρέψει η ανάπτυξη και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους. Η συνεργασία μας στο μέλλον θα είναι εξίσου καλή, όπως και στο παρελθόν» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα