Σαουδική Αραβία: Μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ δείχνει “πολύ καλή” συμμόρφωση στους στόχους της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής αργού, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Khalid al-Falih συναντήθηκε με άλλους υπουργούς του ΟΠΕΚ σε δείπνο σήμερα στη Βιέννη, ενόψει των αυριανών συνομιλιών, με αντικείμενο τη συμμόρφωση

των 13 μελών του Οργανισμού στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για μείωση της παραγωγής κατά σχεδόν 4% ή περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Την πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ ακολούθησε η Ρωσία και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού με την υπόσχεση να μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός και άλλοι παραγωγοί έχουν ήδη κόψει 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την παγκόσμια αγορά – ήτοι πάνω από το 80% του στόχου.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι προκαταρκτικές και τα τελικά μεγέθη στο τέλος του μήνα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά.
Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες, όπως το ύψος της συλλογικής παραγωγής του ΟΠΕΚ ή αν η Σαουδική Αραβία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο των περικοπών για να καλύψει άλλα μέλη του Οργανισμού τα οποία δεν συμμορφώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα