Σαουδική Αραβία και Κατάρ ξεκινούν εκ νέου τις εμπορικές συναλλαγές

Οι αρχές του Κατάρ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η χώρα θα ξαναρχίσει την εμπορική κίνηση με τη Σαουδική Αραβία στις 14 Φεβρουαρίου, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα του κορονοϊού.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ επικαλούμενο την τελωνειακή αρχή είπε: “Η Γενική Αρχή Τελωνείων έχει εκδώσει μια σειρά κανονιστικών και προληπτικών ελέγχων σχετικά με τη διακίνηση εισαγόμενων και διαμετακομιστικών εμπορευμάτων από το λιμάνι της Salwa στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στο Abu Samra, το συνοριακό λιμάνι στο κράτος του Κατάρ”.

Οι οδηγοί

φορτηγών που προέρχονται από το λιμάνι της Salwa πρέπει να λάβουν πιστοποιητικό από το Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο να αποδεικνύει ότι έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό με διάρκεια ισχύος τουλάχιστον 72 ωρών πριν από την είσοδο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τελωνειακή αρχή στο Κατάρ δήλωσε ότι 95 ιδιωτικά οχήματα εισήλθαν στο Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία, μετά την ανακοίνωση της συμφιλίωσης στον Κόλπο.

Το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία συμφιλίωσης με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο για να τερματίσουν τη ρήξη τους, η οποία ξεκίνησε το 2017.

Μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης, οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν να ανοίξουν ξανά τον εναέριο χώρο τους στις πτήσεις από το Κατάρ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα