Σάμος: Κλειστά τα σχολεία με “υπογραφή” Σύρων κ’ Αφγανών! – Φωτιά κ’ επεισόδια

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

Στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή, μετά τα σοβαρά επεισόδια που  σημειώθηκαν τη νύχτα  ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η Σάμος στο…έλεος Σύρων και Αφγανών που έβαλαν και φωτιά στον καταυλισμό!

Μεγάλη

φωτιά στον καταυλισμό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να την ελέγξει και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν με Σύρους.

Ακολούθησε η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά σε σκηνές. Αμέσως μετά, χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου και το λιμεναρχείο.

Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο site iefimerida.gr, έξι άτομα (3 άνδρες και 3 γυναίκες) διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σάμου το οποίο είχαμε θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα. Από αυτούς οι δύο άνδρες έχουν τραύματα από μαχαίρι αλλά είναι εκτός κινδύνου και οι 3 γυναίκες και άλλος ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Keywords
Τυχαία Θέματα