Σαγκάη – Κορωνοιός: Σοκαριστικές εικόνες! Κλείνουν σαν τα ζώα τους ανθρώπους στα σπίτια τους

Σοκαριστικές εικόνες από τη Σαγκάη όπου άνθρωποι της κρατικής εηουσίας με λευκές στολές υψώνουν πράσινους φράχτες σε σπίτια, ώστε να μην μπορούν να βγουν οι κάτοικοι από αυτά, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για πράσινες περιφράξεις με συρματοπλέγματα που φτάνουν τα δύο μέτρα σε ύψος και έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών, κυρίως στις λεγόμενες “σφραγισμένες” περιοχές, εκεί δηλαδή όπου έχει καταγραφεί ένα τουλάχιστον κρούσμα

Οι εικόνες διαδόθηκαν γρήγορα

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας νέες διαμαρτυρίες από τους πολίτες που κάνουν λόγο για μέτρα απολυταρχικά τα οποία -ομολογουμένως- ξεπερνούν κάθε φαντασία.

“Είναι ασέβεια στα δικαιώματα των ανθρώπων. Χρησιμοποιούν μεταλλικά φράγματα για να τους κλείσουν στα σπίτια τους σαν τα ζώα”,, είπε ένας πολίτης, μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στις αποκλεισμένες περιοχές.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Σανγκάη έφθασε σήμερα τους 87 παρά το lockdown, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες ανακοινώθηκε πως υπέκυψαν 39 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19. Επίσης, καταγράφηκαν σχεδόν 22.000 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα των αρχών, εκτός από αυστηρά είναι αναποτελεσματικά.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα