Σ. Θεοδωράκης: Από την παρούσα Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την ανάγκη να πάει η χώρα σε κυβερνήσεις συνεργασίας εξέφρασε μιλώντας στο MEGA ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει και ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή.

“Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος, να

βγάλουμε έναν μικρό πρόεδρο, ένα κοντό πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λένε. Αν ο πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία”, είπε.

“Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις”, ανέφερε και πρόσθεσε πως το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση για τη χώρα και όχι “πρόταση τσόντας” στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ.

Επισήμανε ότι κατά την εκτίμησή του “κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ”.

Για το μπόνους των 50 εδρών είπε ότι χρειάζεται να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα