Ρωσία: Η απόφαση Πούτιν για την αντιπροσωπεία που θα συνομιλήσει με τους Ουκρανούς – Δεν πάει ο ίδιος

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη για τις προγραμματισμένες απευθείας συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά.

Επικεφαλής θα είναι ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, σύμβουλος του Πούτιν – ο οποίος είχε ηγηθεί της αντιπροσωπείας που διεξήγαγε ανεπιτυχείς ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία το 2022, στους πρώτους μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Θα παραστούν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλούζιν, ο υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, διπλωμάτες και

αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

 Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία για να παραστεί στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος αφότου έγινε γνωστή η σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την αναχώρησή του από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό το Κατάρ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία, εφόσον ο ρώσος πρόεδρος αποφάσιζε να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Keywords
Αναζητήσεις
rosia-i-apofasi-poutin-gia-tin-antiprosopeia-pou-tha-synomilisei-me-tous-oukranous.htm
Τυχαία Θέματα