ΡΟΔΟΣ: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας – Πένθος για τους 3 νεκρούς – Αγωνία για τον 50 χρονο δάσκαλο

[UPD] Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα θύματα της πλημμύρας στη Ρόδο διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Βούτσικος.

Πένθος για τους 3 νεκρούς – Αγωνία για τον 50 χρονο δάσκαλο – Ζημιές 5 εκατ. ευρώ

Βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία στη Ρόδο η σορός του 67χρονου αγνοούμενου Γιάννη Μπαϊράμη. Έτσι, επίσημα πλέον, οι νεκροί της θεομηνίας είναι τρεις και δυστυχώς, μάλλον θα γίνουν τλεσσερις, αν δεν υπάρξει η “έκπληξη” στον εντοπισμό του τελευταίου αγνοούμενου, του 50χρονου εκπαιδευτικού,

συναδέλφου της άτυχης 27χρονης με την οποία επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι πληγείσες περιοχές – Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι.

Όπως γράφει η rodiaki.gr, δεκάδες υπόγεια αλλά και σπίτια πλημμύρισαν και το ύψος του νερού έφθασε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το ενάμιση μέτρο, καταστρέφοντας όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων, οι οποίοι παρατηρούσαν ανήμποροι να χάνονται οι περιουσίες τους.

Ζημιές υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση.

Οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχεία που παραχωρήθηκαν από επιχειρηματίες του νησιού.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πένθος στη Ρόδο από τη θεομηνία που έπληξε το νησί. Η 27 χρονη δασκάλα νεκρή και για τον αγνοούμενο δάσκαλο ελάχιστες έως καθιόλου ελπίδες υπάρχουν. Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ ανασύρθηκε νεκρή από την κοίτη χείμαρρου στη γέφυρα Μαριτσών και μια 40χρονη, αφού υποχώρησαν τα νερά .

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννης Γαϊτανίδης είπε στο Mega ότι οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής στην Ιαλυσό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να φύγουν πεζή.

Μαζί τους ήταν ακόμη ένας δάσκαλος, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί. Το απόγευμα της Παρασκευής το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εκπαιδευτικοί, 50, 30 και 30 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα της Κρεμαστής.

Και οι τρεις βγήκαν από το αυτοκίνητο για να σωθούν. Ωστόσο, μόνο ο 30χρονος, ο οποίος όπως κατέθεσε στην αστυνομία γατζώθηκε από το πέλμα της γέφυρας κατάφερε να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και να διασωθεί λίγη ώρα αργότερα από την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Ενδεικτικό, πάντως, της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τις κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπερνούν τις 260. Oι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία και το μισό μέτρο, ενώ εξαιτίας της πρωτοφανούς νεροποντής και των κεραυνών που έπεσαν πολλές περιοχές της Ρόδου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η βροχόπτωση έπληξε το βόρειο τρίγωνο του νησιού, κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός, όπου πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 130 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ζημιές στο οδικό δίκτυο σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες.

Original article: ΡΟΔΟΣ: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας – Πένθος για τους 3 νεκρούς – Αγωνία για τον 50 χρονο δάσκαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα