Ρόδι: Σύμβολο τύχης και μακροζωίας, ελιξίριο υγείας και ομορφιάς

12:06 1/9/2020 - Πηγή: BankWars

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Ελιξήριο ομορφιάς και υγείας το ρόδι και δίκαια σύμβολο τύχης και μακροζωίας!

Ο χυμός του ροδιού σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, βοηθάει στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στη μείωση των προβλημάτων στην καρδια που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Ο χυμός ροδιού είναι φίλος της καρδιάς. Μειώνει την φλεγμονή που προκαλούν τα οξειδωτικά που σκληραίνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζουν τη ροή του αίματος. Ο χυμός ροδιού προσφέρει προστασία από αυτή τη διαδικασία.

Η κατανάλωση ροδιού μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, δρώντας στο ενδοθύλιο των αιμοφόρων αγγείων, προκαλεί αγγειοδιαστολή. Με τον τρόπο αυτόν προλαμβάνει ή και αντιμετωπίζει την υπέρτασηπρολαμβάνοντας την υπέρταση

Ο χυμός του ροδιού καταπολεμά τους καρκινογόνους παράγοντες και τις ελεύθερες ρίζες που αποτελούν τους κύριους ενόχους στη διαδικασία εκδήλωσης καρκίνου. Έχει βρεθεί σημαντική επίδραση στη μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, αλλά και άλλων μορφών όταν καταλώνεται χυμός ροδιού τακτικά..

Το ρόδι αυξάνει την ανοσία από μικροβιακές λοιμώξεις. Τα αντιμικροβιακά συστατικά του ροδιού βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων..

Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε χυμό ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και αποτρέπει την εμφάνιση κηλίδων. Έχει την ικανότητα να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και βελτιώνει την υφή του δέρματος.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30679718/

Πηγη: healthyvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα