Ρελάνς Μητσοτάκη: Ντούκου 2.000 ευρώ (μ.ο) στις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο

20:58 4/4/2021 - Πηγή: BankWars

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε  την παροχή νέου, έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, ενώ τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση για το λιανεμπόριο στις πολύ κόκκινες περιοχές, με το δεδομένο ότι οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι αυτό θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα

με πληροφορίες που διέρρευσαν, έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού, με βάση τον τζίρο του 2019 –  για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, όπως είπε απόψε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες,  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  Το επίδομα αυτό θα φτάσει κατά μέσο όρο τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα παραμείνει κλειστή για τον Απρίλιο

Η κ.Πελώνη απάντησε σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων ότι  «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων», «αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι «πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο». Προσθέτει ότι «αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου “με σχέδιο” την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη». «Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα», τονίζει.

Κατόπιν αυτών, αναφέρει ότι «κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα». Σχολιάζει πως «για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη». Και υπογραμμίζει: «Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη».



Νέα μέτρα για τις κλειστές επιχειρήσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση – “Ακούμε τους επιστήμονες για Θεσ/νίκη, Πάτρα, Κοζάνη – Διαφωνεί ο κ.Τσίπρας;”

Κικίλιας: Γιατί δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εξήγησε πως την περασμένη Τετάρτη, ελήφθη μία απόφαση μετά από εισήγηση της Επιτροπής, να δώσουμε κάποιες «ανάσες» στην κοινωνία και στην οικονομία. «Αυτό αναστέλλεται για τις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας για ένα χρονικό διάστημα καταρχάς μιας εβδομάδας» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Όταν σε κάτι τόσο δυναμικό, όπως η πανδημία, έρχεται εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή -με εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα- και παραθέτει νέα στοιχεία που δείχνουν περαιτέρω πίεση για αυτούς τους τρεις νομούς, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να κλείσει τα μάτια».

Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Κοζάνη: Οι Περιφερειάρχες ζητούν 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση για το “λουκέτο” στο λιανεμπόριο από Δευτέρα

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα