Ράλι πετρελαίου – Άνοδος 8% στα 46,16 δολάρια το βαρέλι

Μεγάλη άνοδος στο πετρέλαιο, μετά την ανάκαμψη της Wall Street. Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 8,54% στα κλείνοντας στα 46,16 δολ. ανά βαρέλι.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 7,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,31 δολ. ανά βαρέλι.

Από τον Ιανουάριο του 2019, ο ΟΠΕΚ

και η Ρωσία αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί μείωση των εξαγωγών κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Βουτιά 6,7% σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, κλείνοντας σε χαμηλό σχεδόν δύο ετών. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 3,06 δολάρια κλείνοντας στα 42,53 δολ. το βαρέλι.

Η μεγάλη πτώση αποδίδεται στην νέα κατρακύλα των μετοχών της Wall Street η οποία επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες και ενισχύονται από την πιθανότητα νέων αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων, θέμα που έχει φέρει σε “ρήξη” την Fed τον Πρόεδρο Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα