Ρ. Δούρου: Τα… γυρίζει για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας – Τι είπε για το Άγιο Όρος

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έδωσε συνέντευξη στο “Αγιορείτικο Βήμα” στην οποία αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Όρος.

Μεταξύ άλλων η κα Δούρου λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πολιτική (σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση) που θα

επιτρέπει στο Άγιο Όρος να παίζει τον ρόλο του “στα της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας”.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Τι σημαίνει για εσάς το Αγιο Ορος και πως σκέπτεστε να το στηρίξετε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της χώρας;

Η καλύτερη και αμεσότερη πηγή πληροφόρησής μου για το Όρος είναι οι συζητήσεις με ανθρώπους που το επισκέπτονται, αλλά και υπηρετούν στην ευλογημένη αυτή περιοχή του κόσμου. Φρονώ ότι αποτελεί ένα σταθερό σημείο πνευματικής αναφοράς για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, υπό την έννοια ότι σε φέρνει αντιμέτωπο – και συνάμα σε καθοδηγεί – με τα πάγια υπαρξιακά ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει από αρχαιοτάτων χρόνων σχετικά με τη φύση του ανθρώπου, το σκοπό της ζωής, το θάνατο… Και αυτή η προσφορά του Όρους είναι αναντικατάστατη.

Το Όρος αποτελεί εξάλλου από μόνο του, από την ιστορία του, από τις πνευματικές του καταβολές, έναν βράχο αντίστασης στις χίμαιρες. Το άρθρο 105 του Συντάγματος ορίζει επακριβώς τα της διοίκησης και της λειτουργίας του. Δεν έχει ανάγκη κανενός είδους εξωτερικής παρέμβασης. Φρονώ ότι έχει ωστόσο ανάγκη στήριξης και μάλιστα ουσιαστικής στον παγκόσμιο ρόλο που έχει και δυστυχώς το «ξεχνάνε» αρκετές φορές. Εκείνο που είναι σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα επιχειρήσει να διασφαλίσει, είναι να υπάρχει το περιβάλλον που θα επιτρέπει στο Άγιο Όρος να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του, με ηρεμία και προσήλωση στα της ψυχής, στα του πνεύματος, στα του ανθρώπου. Χωρίς πρόθεση πρόκλησης τολμώ να προσθέσω στα τελευταία: στα της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας.

Original article: Ρ. Δούρου: Τα… γυρίζει για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας – Τι είπε για το Άγιο Όρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα