Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Απολογείται ο 33χρονος συλληφθείς, καταζητείται ο 37χρονος «πιστολέρο»

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 37χρονου που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι, ωστόσο πλέον οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο κακοποιός να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Ο καταζητούμενος έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές, ενώ σύμφωνα με αλβανικά μέσα είχε μπει στη φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο 37χρονος έριξε τέσσερις σφαίρες, οι τρεις εκ των οποίων

έπληξαν τα δύο αδέλφια και τον φίλο τους από την Κρήτη. Αμέσως μετά μπήκε στο ανθρακί τζιπ και εξαφανίστηκε μαζί με τον 33χρονο συνεργό του, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία και φέρεται ότι έχει υποστηρίξει πως δεν περίμενε ο 37χρονος να χρησιμοποιήσει το όπλο που κρατούσε.

Ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, απολογείται σήμερα Τετάρτη. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος του Σταματία Μάρκου επεσήμανε ότι ο εντολέας της δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο» επισημαίνοντας: «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών Αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος».

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο 37χρονος πιστολέρο είχε ελεγχθεί το ίδιο βράδυ που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι από αστυνομικούς. «Ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τέσσερις ώρες πριν από το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου» δήλωσε η δικηγόρος του 33χρονου συλληφθέντος.

Ο 37χρονος οδηγούσε το ανθρακί τζιπ με τα φιμέ τζάμια οπλισμένος, κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στη χώρα, από όπου είχε απελαθεί δύο φορές κατά το παρελθόν και, σύμφωνα με τον 33χρονο, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνη τη νύχτα, αλλά ο έλεγχος των αστυνομικών δεν εντόπισε το παραμικρό.

Keywords
Αναζητήσεις
pyrovolismoi-sto-gkazi-apologeitai-o-33chronos-sylliftheis-kataziteitai-o-37chronos-pistolero.htm
Τυχαία Θέματα