Πτώση στη Wall Street, δεν “άρεσαν” τα πρακτικά της FED

Δεν “άρεσαν” τα όσα επισημαίνονται στα πρακτικά της FED στη Wall Street. η οποία υποχώρησε και την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve ήταν διχασμένοι για την ανάγκη και νέων αυξήσεων στα επιτόκια της τράπεζας στη συνεδρίαση τους στις 25-26 Ιουλίου, με “κάποιους” αξιωματούχους να επικαλούνται τους κινδύνους στην οικονομία από την υπερβολική

σύσφιξη της πολιτικής, αν και οι  “περισσότεροι” συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίαση που δημοσιεύτηκαν σήμερα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

“Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να οδηγήσουν τον πληθωρισμό πίσω στον επίσημο στόχο του 2%”, σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης η οποία κατέληξε σε άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα επιτόκια στο 5,25% με 5,50%.

“Οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνέχισαν να βλέπουν σημαντικούς ανοδικούς κινδύνους στον πληθωρισμό, κάτι που θα μπορούσε να απαιτήσει περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής”, σημειώνεται.

Ωστόσο, υπήρξαν και πιο επιφυλακτικές φωνές που επισήμαναν ότι ο αντίκτυπος από τη συνεχιζόμενη νομισματική σύσφιξη φαίνεται πλέον να γίνεται περισσότερο αισθητός στην πραγματική οικονομία, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιβραδύνει.

Ο Dow Jones έχασε 0,52% κλείνοντας στις 34.765,74 μονάδες, ο S&P 500 0,76% στις 4.404,33 μονάδες και ο Nasdaq 1,15% στις 13.474,63 μονάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-sti-wall-street-den-aresan-ta-praktika-tis-fed.htm
Τυχαία Θέματα