Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Αρνητικά έκλεισαν  τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα μετά τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων της COVID-19 στην Κίνα.

Σε ρυθμούς Covid «ξανα-χορεύει» η Κίνα, με τα κρούσματα να σημειώνουν άνοδο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο οι αρχές δεν φαίνεται να επιθυμούν να επιβάλλουν γενικευμένους περιορισμούς και απαγορεύσεις, όπως έκαναν σε προηγούμενες εξάρσεις της νόσου, καθώς οι πολίτες φέρονται αγανακτισμένοι και κουρασμένοι από τα συνεχή μέτρα

αντιμετώπισης της νόσου.

Ο κορονοϊός είναι παρών και στην πρωτεύουσα της χώρας το Πεκίνο, όπου καταγράφηκαν 621 νέα κρούσματα την τελευταία ημέρα, από 515 που ήταν την προηγούμενη. Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας ζήτησαν το Σάββατο να αποφεύγονται οι «μη απαραίτητες» μετακινήσεις μεταξύ των διαφορετικών συνοικιών του Πεκίνου, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Πολλοί κάτοικοι του Πεκίνου προμηθεύτηκαν τρόφιμα από νωρίς, για να περάσουν το Σαββατοκύριακο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτες έκλεισε με μικρές απώλειες 0,06% στις 433,06 μονάδες.

Ο DAX υποχώρησε 0,4% και έκλεισε στις 14.379,93 μονάδες, ο  CAC 40 έχασε 0,15% στις 6.634,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1% στις 7.376,85 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,3%, ενώ ο ισπανικός έκλεισε με κέρδη 0,75%.

Keywords
Τυχαία Θέματα