Αμείλικτα ερωτήματα για τη συντριβή του μοιραίου Airbus – Είναι δυνατόν να μην γνώριζε η Lufhansa;

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησε στη μοιραία συντριβή του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις. Μπορεί όλα να συνηγορούν στο γεγονός ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έστειλε ηθελημένα στον θάνατο τον εαυτό του και άλλες 149 ψυχές, ωστόσο οι ερευνητές εκφράζουν την απορία του για το ότι η Lufthansa

επέτρεπε σε αυτόν τον άρρωστο άνθρωπο να βρίσκεται στο πιλοτήριο.

Οι αποκαλύψεις σοκάρουν, καθώς πέραν των προβλημάτων ψυχικής υγείας, ο Λούμπιτς φαίνεται πως αντιμετώπιζε και σοβαρό πρόβλημα όρασης!

Επίσης όπως έγινε γνωστό, οι πιλότοι της Germanwings, αμείβονται κατά 40% χαμηλότερα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στη μητρική Lufthansa. Αυτό ενδεχομένως εξηγεί και το επαγγελματικό άγχος του Λούμπιτς, ο οποίος επιζητούσε ένα καλύτερο συμβόλαιο σε μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση η γερμανική εταιρεία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι μετά το συμβάν θα αλλάξει άρδην ο τρόπος αξιολόγησης της πτητικής ικανότητας των πιλότων.

Συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θλιβερό καθήκον της περισυλλογής των πτωμάτων της μοιραίος πτήσης Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.
Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ’ αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA» τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Bild» δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αφήγηση των τελευταίων στιγμών του A320 της Germanwing, καθώς είχε πρόσβαση στα στοιχεία του ενός από τους δύο καταγραφείς της πτήσης του αεροπλάνου, αυτόν που καταγράφει τους ήχους μέσα στο πιλοτήριο.
Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε πως οι ηχογραφήσεις αυτές δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτήριου όταν βγήκε απ’ αυτό ο κυβερνήτης και στη συνέχεια άρχισε την καθοδική πορεία του αεροπλάνου.

Αντρέας Λούμπιτς -Airbus A320: Το είπε στην κοπέλα του: “Μια μέρα θα με μάθει όλος ο κόσμος”!

(upd) Ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτς που έριξε το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις και έστειλε στο θάνατο 150 ανθρώπους, είχε πει στη 26 χρονη πρώην σύντροφό του ότι “κάποια μέρα θα έκανε κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του»!

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild η Μαρία Β., αεροσυνοδός 26 ετών που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας , είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (…) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε “Πέφτουμε” γιατί έβλεπε εφιάλτες».

Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.Η Germanwings, η εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus, είναι θυγατρική της Lufthansa.

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (…) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε “Πέφτουμε” γιατί έβλεπε εφιάλτες».

«Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση», πρόσθεσε.

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν», συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν’ αγαπηθεί».

ΧΘΕΣ…

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Aribus της Germanwings, που οδήγησε στον θάνατο 149 ανθρώπους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Γερμανίας αποκάλυψε ότι την ημέρα της τραγωδίας είχε αναρρωτική άδεια, αλλά την έσκισε, δεν την εμφάνισε ποτέ στον εργοδότη του και πέταξε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, οδηγώντας το αεροσκάφος στη μοιραία συντριβή.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ψυχασθενής ο 28χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings, Αντρέα Λούμπιτς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild.

O 28χρονος συγκυβερνήτης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έπαιρνε για ένα χρονικό διάστημα ειδική αγωγή.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε «από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους».

Ένας ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, υποστηρίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους γάλλους ερευνητές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ -ΣΟΚ: Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ AIRBUS!

Keywords
Τυχαία Θέματα