Ψηλοί εναντίων κοντών: Δείτε ποιοί κερδίζουν σε ευφυία…

15:39 5/3/2014 - Πηγή: BankWars

«Συγκοινωνούντα δοχεία» φαίνεται πως είναι το ύψος, η εξυπνάδα και η καλή υγεία.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι επιστήμονες -και, συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης-, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι κοντοί άνθρωποι έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και χειρίζονται λιγότερο αποτελεσματικά διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.

Μια άλλη μελέτη για το ίδιο θέμα, που έγινε από γενετιστές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κοντοί άνθρωποι υστερούν πνευματικά σε σύγκριση με τους ψηλούς.

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 6.815 άνδρες και γυναίκες από

το 2006 μέχρι το 2011 και, όπως δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Marioni, εντοπίστηκε ένας μικρός γενετικός συσχετισμός μεταξύ του ύψους και της ευφυίας των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Οι μελέτες που έγιναν για το ίδιο θέμα στις ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια και τάσεις για αυτοκτονία.

Πάντως, τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι απόλυτα, αφού άλλη μελέτη έδειξε ότι οι ψηλότερες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από καρκίνο μετά την εμμηνόπαυση, καθώς και μελέτες που έγιναν σε στρατιώτες και αθλητές απέδειξαν ότι οι πιο κοντοί εξ αυτών είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Original article: Ψηλοί εναντίων κοντών: Δείτε ποιοί κερδίζουν σε ευφυία….

Keywords
Τυχαία Θέματα