Ο Α.Τσίπρας …τα δίνει όλα εν όψει ευρωελογών – “Καλωσορίζει” και τους βουλευτές της κυβέρνησης που αντιδρούν…

UPD: Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης έδωσαν …τροφή στον Α.Τσίπρα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σημείωσε ότι «οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση, και όχι με τις μνημονιακές επιταγές». Πρόσθεσε, δε, πως «αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με το λαό και όχι με το μνημόνιο εμείς θα το

θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις».

Ο κ. Τσίπρας επίσης, σε παρέμβασή του σε συνέδριο του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» και του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλατζάς», με γενικό τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση», προειδοποίησε ότι «καμία συμφωνία, προφορική ή γραπτή, όποια ονομασία κι αν έχει, δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ». Είπε, επίσης, πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα Μνημόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 25η Μαρτίου. Ο συντάκτης του μηνύματος δεν παραλείπει να πει πως η κυβέρνηση υπακούει πλήρως στις επιταγές της Τρόικας. Επιπλέον αναφέρει πως όσοι ασκούν την συγκεκριμένη οικονομική πολιτική των μνημονίων «αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα του γάλακτος όσο και για τις απολύσεις στο Δημόσιο εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα» και «είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη».
Υποστήριξε ακόμη «είναι και νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας. Της Ελλάδας που μπορεί να αγωνιστεί και μέσα από τη δική της παραγωγή, για να κρατηθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ψίχουλα για εξαγορά ψήφων θεωρεί ο Α.Τσίπρας το κοινωνικό μέρισμα

Ή ψηφίζουμε Σαμαρά, Μέρκελ, Σόιμπλε Ή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, είπε στα Γιάννινα ο Α.Τσίπρας, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό:

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες.
Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων» και από την άλλη τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες». »Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;

Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

»Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;

»Και πώς αλήθεια ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την τιμή να φρουρεί την πατρίδα, μπορεί να δεχτεί ότι τον θεωρεί η ίδια του η κυβέρνηση ανίκανο να φρουρήσει την προσωπική του αξιοπρέπεια;

»Και έτοιμο να κάνει τούμπες μπροστά στον Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Άδωνι, με μερικά κατοστάρικα εφάπαξ βοήθημα;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πλεόνασμα «δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος».

«Γιατί εντάξει μάθαμε ότι θα δοθούν τα 500 στους ένστολους. Τα άλλα 2.300 που θα δοθούν μάθατε;
Μη το ψάχνετε.

»Στους δανειστές πάει η μερίδα του λέοντος. Στους τραπεζίτες. Και στους εργοδότες που θα μειωθεί η συμμετοχή τους στην ασφάλιση. Αυτή είναι η αλήθεια».

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟ ΚΚΕΟ κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι ο Περισσός απορρίπτει τη συνεργασία μαζί του, λέγοντας ότι «στον δεύτερο γύρο όπου δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει του ΚΚΕ, θα τον στηρίξουμε».ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ«Για ποιο success story, όμως, μιλά η κυβέρνηση; Ελάτε κ. Σαμαρά και κύριοι τροΐκανοί εδώ στην Ήπειρο να δείτε το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τις επιτυχίες σας.»Η Ήπειρος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.

»Διαλύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν βασικός ιστός κοινωνικής συνοχής για την περιοχή.

»Η Δωδώνη διαλύθηκε και ξεπουλήθηκε οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τους παραγωγούς.

»Τα προβλήματα ρευστότητας, οι δανειακές υποχρεώσεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στη συνεταιριστική πτηνοτροφία της Ηπείρου.

»Τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ηπείρου, βασικός μοχλός ανάπτυξης, απαξιώθηκαν και απογυμνώθηκαν από ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.

»Το Πανεπιστήμιο, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, δεν ξέρει αν τελικά θα καταφέρει να λειτουργήσει τον 51ο χρόνο του.

»Το ΤΕΙ Ηπείρου ανέστειλε την λειτουργία του μήπως και καταφέρει να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ξεπερασμένος πολιτικάντης«Εκφράζει πλέον την “επανάσταση” της μιζέριας», δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η θέση του κ. Τσίπρα απαιτεί να είναι σοβαρός, όμως αυτός επιλέγει συνειδητά το δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη.«Μίζεροι συλλογισμοί, μίζερα λόγια, μίζερη στάση»

Original article: Ο Α.Τσίπρας …τα δίνει όλα εν όψει ευρωελογών – “Καλωσορίζει” και τους βουλευτές της κυβέρνησης που αντιδρούν….

Keywords
Τυχαία Θέματα