ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015: Στην Βουλή την Παρασκευή – Χωρίς το “ΟΚ” της τρόικας

Την Παρασκευή 21/11/2014, στις 12:00, θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2015 στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα, στις 11:00, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο Οικονομικών ο προϋπολογισμός

του 2015 που θα κατατεθεί στη Βουλή δεν θα προβλέπει δημοσιονομικό κενό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού θα υπάρχει πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1,8% του ΑΕΠ το 2014 (και όχι 1,5% που είναι ο στόχος) και 3% του ΑΕΠ για το 2015.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη “μονομερή” κατάθεση προϋπολογισμού καθώς η άρνηση της τρόικας να επιστρέψει στην Αθήνα σημαίνει πως το σχέδιο δεν έχει το “ΟΚ” των δανειστών.

Με το δημοσιονομικό κενό να βρίσκεται …στον αέρα και την διαπραγμάτευση κυβέρνησης – δανειστών να γίνεται υπό τεράστια πίεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο είτε συμπληρωματικού προϋπολογισμού, είτε αναθεώρησης των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΩ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ – ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα