Προβλήματα στη Ρόδο λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς πλοία και αεροπλάνα τα Δωδεκάνησα

Τα Δωδεκάνησα πλήττει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία. Τα νησιά του νομού είναι συγκοινωνιακά αποκομμένα από χθες το βράδυ καθώς όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων ακυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η ένταση των οποίων φτάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια παραμένουν σήμερα κλειστά με απόφαση που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης θα γίνουν διαδικτυακά μέσω  Webex.

Η Πυροσβεστική

Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων. Από χθες το βράδυ καταγράφονται μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές προκάλεσαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει για τρίτη διαδοχική ημέρα τη χώρα μας αναμένεται σήμερα να δώσει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στον νομό Αττικής και στην Αθήνα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 – 600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα