Προβλέψεις BofA για μεγάλα κέρδη στις τουρκικές τράπεζες – Άλμα στις τραπεζικές μετοχές

Εκτινάχθηκε ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Τουρκίας, έπειτα από σύσταση αγοράς που έδωσαν οι αναλυτές της Bank of America για μεγάλα τραπεζικά  ιδρύματα, τα οποία αναμένεται να ευνοηθούν από τη νέα πορεία της χώρας στη νομισματική πολιτική.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε έως και 4,5% μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη της τάξης του 1,4%.

Οι

αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν περιθώριο ανόδου τουλάχιστον 30%, ανάκαμψη στο spread μεταξύ επιτοκίων δανείων και καταθέσεων, καθώς και ισχυρά στηρίγματα των τραπεζικών εσόδων. Επίσης, κρίνουν ότι ο κίνδυνος ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων είναι «διαχειρίσιμος» και ότι οι κεφαλαιοποιήσεις τους είναι ελκυστικές.

Βέβαια, παρότι οι αναλυτές της BofA έθεσαν υψηλότερους στόχους για τις ιδιωτικές τράπεζες, αναμένουν χαμηλότερες επιδόσεις για τις κρατικά ελεγχόμενες Halk Bankasi και Vafiflar Bankasi, επικαλούμενοι χαμηλότερη κερδοφορία.

Πρόκειται πάντως για πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις από τη Citi, της οποίας οι αναλυτές αναθεώρησαν επί τα χείρω τις συστάσεις για τις τουρκικές τράπεζες πριν από μερικές ημέρες, υποστηρίζοντας ότι το περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη και την ποιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση της κεντρικής τράπεζας, το επιτόκιο αναφοράς έχει αυξηθεί στο 40% από 8,5%.

Keywords
Αναζητήσεις
provlepseis-bofa-gia-megala-kerdi-stis-tourkikes-trapezes---alma-stis-trapezikes-metoches.htm
Τυχαία Θέματα