Πρώτη στην Ευρώπη σε δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ότι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις καταλαμβάνει η Ελλάδα σε σχετικό πίνακα του think tank Lisbon Council.

Ειδικότερα, στο σχετικό πίνακα καταλαμβάνει την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με “βαθμολογία” 9,6 έναντι 7,2 για τη Σλοβακία,

6,7 για την Ιρλανδία και 6,5 για την Ισπανία.

Παράλληλα, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πίσω από την Ιρλανδία, στη μείωση του κόστους εργασίας, ενώ καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Όπως σημειώνει, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το 80% της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως αναφέρει το think tank, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία κατάφεραν το 2013 να εξαφανιστούν σχεδόν τα σωρευτικά διπλά τους ελλείμματα. “Με άλλα λόγια, δεν ζουν πλέον με περισσότερα από αυτά που βγάζουν”, σημειώνεται σχετικά.

«Τα αποτελέσματα της έκθεσης δείχνουν ότι δεν υπάρχει ίχνος ‘ηθικού κινδύνου’, του υποθετικού ρίσκου μείωσης της διάθεσης μεταρρυθμίσεων λόγω της εξωγενούς βοήθειας», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση. Απομένει πλέον να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας, σημειώνει.

Original article: Πρώτη στην Ευρώπη σε δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα