Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου – Εντός της ημέρας η απόφαση της για τους άλλους τρεις

Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου παίρνει σύμφωνα με το βελγικό RTL η λήψη της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Yπενθυμίζεται

ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Κατά την ανάρτηση του δημοσιογράφου Jack Parrock που καλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ: «Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα, αλλά οι 3 συγκατηγορούμενοί της ήταν εδώ, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Καμία εξήγηση για το γιατί».

CONFIRMED: Eva #Kaili was not present in court today but her 3 codefendants were here, according to one of the lawyers involved in the case.

She had asked for a delay and her hearing will be held on December 22.

No explanation as to why.

Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Νωρίτερα από το αναμενόμενο ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης των τεσσάρων συλληφθέντων από τον Βέλγο δικαστή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του Qatargate.

«Η προδικαστική ακρόαση για την Καϊλή και τους τρεις συγκατηγορούμενούς της ολοκληρώθηκε. Βγήκαν κρυφά από το πίσω μέρος του δικαστηρίου. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είδε κανέναν από αυτούς σήμερα απ’ όσο γνωρίζω. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στην προδικαστική ακρόαση» ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος Jack Parrock που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

BREAK: The pre-trial hearing for #Kaili and her 3 codefendants is over.

They were snuck out the back of the court. No media has seen any of them at all today as far as I’m aware.

Still no information about what happened in the pre-trial hearing.

Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό. Οι έρευνες των Βέλγων διευρύνονται και αναζητούν την διαδρομή των χρημάτων, προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που φέρεται να έστησαν την υπόθεση, και χρηματίστηκαν.

Στο μεταξύ, έρχονται νέα στοιχεία στη δημοσιότητα σε σχέση με τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι στο σπίτι της Εύας Καϊλή, αλλά και στην βαλίτσα του πατέρα της. Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρήκαν κατά τις έρευνές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα