Πρώτες συνεντεύξεις Τραμπ μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο: Βαρετό το twitter, με άνοια ο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τον θάνατο του υπερσυντηρητικού ραδιοφωνικού παραγωγού Ρας Λίμπο* επικοινώνησε με τρεις τηλεοπτικές εκπομπές για να δώσει τις πρώτες του συνεντεύξεις αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε διαδοχικά στο Fox News, στο Newsmax και στο OAN .

Στη συνέντευξή του στο Newsmax, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «βαρετό» το Twitter,

το μέχρι πρότινος βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας. (Ο λογαριασμός του έκλεισε διά παντός μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου). Ερωτηθείς για την πιθανή επιστροφή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος διαβεβαίωσε πως «διαπραγματεύεται με πολλούς».

«Υπάρχει επίσης η άλλη επιλογή, να φτιάξεις τον δικό σου ιστότοπο, διότι έχουμε πιο πολλούς από οποιονδήποτε άλλον και μπορείς κυριολεκτικά να φτιάξεις τον δικό σου ιστότοπο», αναφερόμενος μάλλον στη βάση των οπαδών του.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος επανέλαβε κάτι που είχε πει προεκλογικά, ότι δηλαδή ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν ίσως έχει άνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ίσως «διανοητικά να έχει φύγει».

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα το 2024, απάντησε:  «Δεν θα πω ακόμα, αλλά έχουμε τρομερή υποστήριξη. Είμαι ο μόνος τύπος που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία και οι αριθμοί μου ανεβαίνουν».

*Ο ΡΑΣ ΛΙΜΠΟ

Στην καθημερινή του εκπομπή, που αναμεταδιδόταν σε πάνω από 600 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλες τις ΗΠΑ, γελοιοποιούσε τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, στρεφόταν ενάντια σε αγώνες της Αριστεράς, όπως την μάχη κατά του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, και διαμόρφωνε σε ένα βαθμό την ατζέντα των συζητήσεων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας τους θερμούς υποστηρικτές του.

Μεταξύ άλλων, επινόησε τον όρο «φεμινίστριες-Ναζί» για να υποτιμήσει τις ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 2012 χαρακτήρισε «τσούλα» μια φοιτήτρια Νομικής που μίλησε σε μια ακρόαση του Κογκρέσου για την αντισύλληψη, προκαλώντας ορισμένους χορηγούς να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του.

Ο Τραμπ, πρώην τηλεοπτική περσόνα με ένστικτα σόουμαν, που φλέρταρε με τον ακροδεξιό λαϊκισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, απένειμε στον Λίμπο, μια μέρα αφότου ο αστέρας του ραδιοφώνου ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με καρκίνο, την υψηλότερη αμερικανική πολιτική τιμή – το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης το 2020.

Η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ φόρεσε το Μετάλλιο στο λαιμό του Λίμπο αφού ο σύζυγός της επαίνεσε «τον ξεχωριστό άντρα που αγαπούν εκατομμύρια Αμερικανοί» και «τον σπουδαιότερο μαχητή και νικητή που θα συναντήσετε ποτέ».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα