Πρόστιμο – μαμούθ! Η Credit Suisse βοηθούσε πελάτες να φοροδιαφεύγουν – “Καμπάνα” 2,6 δισ. δολ.

Η Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή και αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές.

Είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα

για φορολογική υπόθεση.

Η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί την ενοχή της.

Ωστόσο, η Credit Suisse θα μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εμποδισθούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη στις αμερικανικές αρχές.

“Λυπούμαστε πολύ για τις παραλείψεις στο πλαίσιο παρελθουσών αμερικανικών διασυνοριακών υποθέσεων, που οδήγησαν στον σημερινό διακανονισμό”, δήλωσε ο επικεφαλής της Credit Suisse Μπρέιντι Ντάγκαν.

Original article: Πρόστιμο – μαμούθ! Η Credit Suisse βοηθούσε πελάτες να φοροδιαφεύγουν – “Καμπάνα” 2,6 δισ. δολ..

Keywords
Τυχαία Θέματα