Προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ.Βρούτση -Παράταση για 120 δόσεις

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ στο Capital ότι “το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την περίπτωση να δώσει άλλους 3 μήνες περιθώριο σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν προλάβουν –με υπαιτιότητα των Ταμείων– να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

  Ως νέα προθεσμία αναμένεται να είναι η 31η Μαρτίου 2020″. Θα αφορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ” αποκλειστικά όσους ελεύθερους

επαγγελματίες κατέθεσαν μεν αίτηση προσδιορισμού των ασφαλιστικών οφειλών τους έως και την 7η Οκτωβρίου, αλλά τα Ταμεία δεν θα προλάβουν να τους ενημερώσουν για το ύψος των οφειλών αυτών έως 31 Δεκεμβρίου. Κάτι τέτοιο, όμως, ισοδυναμεί με “πάγο” στην δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στις 120 δόσεις”.

Το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα, πέραν των ελεύθερων επαγγελματιών, χιλιάδες υπόχρεοι που με χαρά θα έμπαιναν στη ρύθμιση, αλλά δεν πρόλαβαν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ 7η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ για να καταθέσουν την αίτηση προσδιορισμού των ασφαλιστικών οφειλών τους.

Μεταξύ αυτών των οφειλετών, είναι και πολυκατοικίες, οι διαχειριστές των οποίων δεν έλαβαν ποτέ (όχι πάντα με υπευθυνότητα των υπηρεσιών που πιθανόν να τις απέστειλαν) τις σχετικές ειδοποιήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. (Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις περισσότερες πολυκατοικίες από τότε που έπαψαν να υπάρχουν θυρωροί, όπως επίσης με το που αφήνουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι τις επιστολές ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ, με  το μπες – βγες των delivery, των επισκεπτών από το airbnb…).

Σημειώνουμε επίσης ότι διαχειριστές πολυκατοικιών έλαβαν μετά τα μέσα Οκτωβρίου από το ΚΕΑΟ το…μπουγιουρντί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές…

Λογικό, ηθικό και έντιμο  είναι να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία ρύθμισης ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, από την κρίση και μετά, δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και πολλές πολυκατοικίες έχουν … πτωχεύσει με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ούτε καν κεντρική θέρμανση, με τις γνωστές τους τελευταίους χειμώνες συνέπειες και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα