Προς τα κόμματα: Έξι σημερινές ειδήσεις ζητούν απάντηση! – Χόρτασαν οι πολίτες από …αγωνιστές και Κούγκια

22:01 7/9/2015 - Πηγή: BankWars

Παρουσιάζουμε έξι σημερινές ειδήσεις. Ειδήσεις που αφορούν την κοινωνία που ζούμε και την καθημερινότητα των πολιτών. Ακούσατε να λένε κάτι επ ‘ αυτών τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο στις 20 Σεπτεμβρίου; Όλοι, μιλάνε “με ποιούς θα συνεργαστούν” και με “ποιούς δεν θα συνεργαστούν”, όλοι μιλάνε για το ποιός θα εφαρμόσει καλύτερα, ή δεν θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο,

κάποιοι επιμένουν να παίζουν τον…Κολοκοτρώνη ενώ ξέχασαν τα Κούγκια, κάποιοι άλλοι το παίζουν προστάτες του λαού από την εγχώρια διαπλοκή και γενικώς…όλοι μιλάνε …για να μιλάνε. Ομιλούσες, άδειες κεφαλές!

ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Με black out κινδυνεύουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένωνστα Δημόσια Νοσοκομεία.«Το προσωπικό των Νοσοκομείων είναι κάτω των ορίων ασφάλισης», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ «τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1δις ευρώ», με αποτέλεσμα οι εταιρείες να διακόπτουν τις προμήθειες και εξ’ αυτού «αναστέλλονται χειρουργεία, υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις αναλώσιμου υγειονομικού υλικού».
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ αποχώρησαν τα τελευταία πέντε έτη 17.000, εκ των οποίων περισσότεροι των 2.000 το τελευταίο τρίμηνο, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας, παρά τις εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις στα Νοσοκομεία.

ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Διανομή φαγητού και νερού σε μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας προγραμματίζει για την Τρίτη, από τις 12:30 έως τις 14:30, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

ΕΙΔΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η «Αποστολή» διένειμε προπληρωμένες κάρτες για αγορά σχολικής ύλης σε 1.100 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Συγκεκριμένα προχώρησε στηνπαράδοση 1.112 ειδικών προπληρωμένων καρτών για αγορά των σχολικών ειδών αξίας 40 ευρώ από ελληνική αλυσίδα καταστημάτων, σε μαθητές από οικογένειες πολυτέκνων οικογενειών με πολύ χαμηλό εισόδημα.

ΕΙΔΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Είχε τραυματιστεί βαρύτατα στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το 2007. Ήταν μια μάχη άνισηγια τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, αυτή που έδινε από το Νοέμβριο του 2007, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στα Ζωνιανά. Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε, και άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο , σε ηλικία 35 ετών.
Η μοιραία μέρα για τον άτυχο ειδικό φρουρό ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007. Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας. Ο ίδιος και συνάδελφοί του που επέβαιναν σε 12 τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από άγνωστους δράστες λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών. Δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ στο κεφάλι για να παραμείνει ζωντανός νεκρός, παρά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.
Η κόρη του είναι σήμερα 8 χρονών.

ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το πρωί της Δευτέρας τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι της Μυτιλήνης , όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία.Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος, έκλεισε το δρόμο εμποδίζοντας τους πρόσφυγες να φτάσουν στην κεντρική αγορά της πόλης υπό το φόβο «λεηλασιών» όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

ΕΙΔΗΣΗ ΕΚΤΗ : Στα 5,7 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ανεξόφλητες ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου αλλά και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού για τον Ιούλιο του 2015. Από τη στιγμή, δε, που ενεργοποιήθηκαν τα capital controls το ποσό αυξήθηκε κατά 412 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα 4,595 δισ. ευρώ ανέβηκαν σε 4,959 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα οι επιστροφές φόρου που εκκρεμούσαν διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ από 733 εκατ. τον περασμένο Ιούνιο.

Έχουν κάτι να πουν τα κόμματα για το ΠΩΣ αυτές οι ειδήσεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ;

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα