Προς επιτελείς: Δεν θέλουμε άλλους ήρωες -αθάνατους – Θέλουμε τα παιδιά ζωντανά στις οικογένειες τους- “Κόψτε το λαιμό σας” και…

Καλή σας ημέρα

Αφιερωμένο στους επιτελείς των γραφείων, τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, τους περιφερειάρχες και δημάρχους που… πέτυχαν εδώ και 8 μέρες (με τη …βοήθεια των καιρικών συνθηκών, είναι αλήθεια) να δώσουν το μαύρο χρώμα στη γη της Ρόδου, του Αιγίου, της Κέρκυρας, της Καρύστου …

…Και που από χθες, με νέο…επίτευγμα,  βύθισαν στο πένθος την Ελλάδα με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων, των χειριστών του Canadair που έπεσε στην Εύβοια: Του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού

(Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. Επίσης, με τον θάνατο του 41χρονου κτηνοτρόφου, που  βρέθηκε απανθρακωμένος σε δύσβατη περιοχή  του δήμου Καρύστου.

Δεν είμαι ειδικός για να αναλύσω το “γιατί” των θανάτων. Δεν είμαι ειδικός για να πω αν φταίνε τα αεροπλάνα που είναι ηλικιωμένα ή δεν έχουν καλή συντήρηση. Δεν είμαι ειδικός για να συστήσω άμεση ενοικίαση ρώσικων πυροσβεστικών, κάτι που έκανε πρώην υπουργός. Και φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε την πιθανότητα εμπρησμών, ούτε το “ανίκητο” των δυσμενών καιρικών φαινομένων. (Άλλωστε, ανάλογες καταστροφές, έχουμε και σε χώρες όοπως ο Καναδάς, ή η Ιταλία). 

Αυτό που θέλω όμως να πω, είναι ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν θέλουν άλλους ήρωες, δεν θέλουν άλλα συλλυπητήρια ηγετών και υπουργών, δε θέλουν άλλους τίτλους εφημερίδων “αθάνατος”.

Χορτάσαμε από αθάνατους. Χορτάσαμε από μνημόσυνα και κηδείες με τη γαλανόλευκη στα φέρετρα.  Θέλουμε τα νέα παιδιά μας ζωντανά στις οικογένειές τους και στις ζωές τους.

Τα σπαραξικάρδια μηνύματα που ξεχνιώνται σε τρεις μέρες από τους επιτελείς, δεν φέρνουν τα παιδιά πίσω. Και οι οικογένειες, που ποτέ δεν θα τα ξεχάσουν, ποτέ δεν είχαν για όνειρό τους να τα βλέπουν στα φέρετρα και να τους αποδίδονται τιμές με …καρατατζούμ, σημαίες και εμβατήρια. 

Αυτά, είναι ανεκτά σε πολέμους. Σε ειρηνικές περιόδους, είναι απάνθρωπα και εξοργιστικά.

Κύριοι επιτελείς, 

Κόψτε …το λαιμό σας και βρείτε λύση για μια σοβαρή αντιμετώpιση των πυρκαγιών. Με σχέδιο, με μέσα κατάλληλα και αξιόπιστα, με πολλές βάρδιες για να παίρνουν ανάσες πυροσβέsτες και ιπτάμενοι. Λεφτά υπάρχουν. Και αν δεν φτάνουν, κόψτε μια δυο παραγγελίες πολεμικών αεροπλάνων και τέλος. 

Τα δάκρυά σας, ακόμα και αν δεν είναι υποκριτικά, είναι άνευ σημασίας. 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
pros-epiteleis-den-theloume-allous-iroes--athanatous--theloume-ta-paidia-zontana-stis-oikogeneies-tous--kopste-to-laimo-sas.htm
Τυχαία Θέματα