Προκαλεί ο Ερντογάν : Κανένας «ληστής» δεν θα εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά μας στην Αν. Μεσόγειο

Nέο προκλητικό μήνυμα Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην περιοχή επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων).

Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα».«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος», είπε ακόμα.

❝Türkiye’yi denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz❞

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Burgazada’nın teslim töreninde konuştu https://t.co/Fgr25g2GQU pic.twitter.com/s377XzUUpF

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 4, 2018

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, εκδόθηκε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας η Navtex με την οποία δεσμεύεται από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019, η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ όπου ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στο Οικόπεδο 10.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν αλλά και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου, οι διπλωματικές πηγές των Αθηνών ανέφεραν ότι «ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα».

Και προσέθεταν: «Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα