Προφασίστηκαν τους τεχνικούς της Microsoft και σήκωσαν 11.000€ από λογαριασμούς Βολιωτών

Προσποιήθηκαν τους τεχνικούς της  Microsoft και κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από δυο Βολιώτες, συνολικού ύψους 11.000€.

Τα δυο θύματα των απατεώνων από το εξωτερικό,  αποσπάσουν ποσά 8.000 και 3.000 € αντίστοιχα και η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε προκαταρκτική δικογραφία από την Αστυνομία, ώστε να γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών καθώς και της διαδρομής των χρημάτων.

Τα δυο θύματα κατήγγειλαν την εξαπάτησή τους στην Αστυνομία και περιέγραψαν το πώς οι δράστες τους έπεισαν με το επιχείρημα

ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα προστασίας του υπολογιστή από κακόβουλα λογισμικά. Έτσι κατεβάζοντας το πρόγραμμα προστασίας στην ουσία έδωσαν πρόσβαση τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αφού οι δράστες αποκωδικοποίησαν τους κωδικούς πρόσβασης των e-banking των θυμάτων.

Οι τηλεφωνικές κλίσεις έγιναν από σταθερά τηλέφωνα του εξωτερικού, όπου έχει ξεκινήσει η αναζήτηση για τον εντοπισμό, καθώς και η διαδρομή κίνησης των χρημάτων. Το φαινόμενο της εξαπάτησης πολιτών από άτομα που τηλεφωνούν από το εξωτερικό και παριστάνουν τους τεχνικούς της Microsoft, έχει λάβει διαστάσεις λαίλαπας εδώ και καιρό και καθημερινά γίνονται ίσως και χιλιάδες τηλεφωνήματα από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Εσθονία κλπ., ψάχνοντας θύματα που θα κατεβάσουν στον υπολογιστή κακόβουλα λογισμικά ή θα τους δώσουν απομακρυσμένη πρόσβαση, με στόχο να υποκλέψουν κωδικούς και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα