Προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για κακοκαιρία-εξπρές σε αρκετές περιοχές της χώρας

11:47 2/6/2023 - Πηγή: BankWars

Κακοκαιρία-εξπρές θα χτυπήσει σήμερα Παρασκευή αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο,

με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα