Πρεμιέρα Super League: Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1, ΞΑΝΘΗ-ΛΑΜΙΑ 0-0, ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΣ 1-2

Πρεμιέρα, χθες Σάββατο στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-1 τη Λάρισα στο Γ.Καραισκάκης, η Λαμία πήρε ισοπαλία 0-0 στην Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στην έδρα του, στο Θ.Κολοκοτρώνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ

4-1

Μπορεί να δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και επικράτησε της ΑΕΛ με 4-1 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης».

Με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τη Ριέκα και με έναν μόνο επιθετικό (Ανσαριφάρντ), ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός. Στα πρώτα λεπτά όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως έχουν το μυαλό στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Ιδιαίτερα «μουδιασμένοι» στο παιχνίδι τους και κόντρα στη σφιχτή άμυνα της ΑΕΛ, ανέβασαν τις στροφές μετά το 25′ και αφού έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 31′, με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά του Φορτούνη. Στο 33′ ο Σεμπά ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Φάρκας έκοψε την πορεία της με το χέρι και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και στο 68′ ο Πάρντο γύρισε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπόζοβιτς εξουδετέρωσε το πλασέ του Φορτούνη και αμέσως μετά (71′) στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Λάρισας, ο Λεοζίνιο έκανε το γύρισμα και ο Φιγκέριας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Φιγκέιρας ωστόσο «εξιλεώθηκε» στο 74′ όταν σούταρε συρτά και έκανε το 3-1, ενώ στο 76′ και με πάσα-τακουνάκι του Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή, ο Φορτούνης πλάσαρε κι έκανε το 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Σεμπά (71′ Σιώπης), Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Ανσαριφάρντ.
ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε (79′ Κρίζμαν).

ΞΑΝΘΗ – ΛΑΜΙΑ 0-0

Ξάνθη και Λαμία «κόλλησαν» στο 0-0 στα Πηγάδια, με τους «νεοφώτιστους» να χάνουν κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να φύγουν με το «διπλό».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν δραστήριοι επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στη συνέχεια η απόδοση τους έπεσε αισθητά, ενώ αισθητή ήταν και η κούραση από το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν τρομερά προβλήματα στην τελική προσπάθεια ενώ δύσκολα δημιουργούσαν ευκαιρία προς την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο και για περίπου πέντε λεπτά, το ματς διεκόπη λόγω προβλήματος στον φωτισμό του γηπέδου των Πηγαδίων.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (78′ Μεχία), Π. Ορφανίδης (64′ Τριάδης), Ντε Λούκας, Μπρίτο, Λουσέρο (88′ Κάστρο), Γέντρισεκ
ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος (84′ Κουτρομάνος), Πίτι (57′ Μπουλούλης), Ακόστα, Βουό (69′ Τσούκαλος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στην ιστορία στην έδρα των Αρκάδων.

Οι Ηπειρώτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο προηγήθηκαν με 2-0. Το γκολ του Μαυροπάνου στο 19΄, πάντως, κακώς μέτρησε, καθώς ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ έσπρωξε τον προσωπικό του αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή για να μπορέσει να σκοράρει με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 6΄ με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ναδάλες μετά από σέντρα του Χαλκιαδάκη.

Με γκολ από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μάσα με βαθιά μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Βελλίδη και να «γράψει» το 1-2 στο 49′. Παρά τη γρήγορη μείωση του σκορ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, αν και είχαν δοκάρι με τον Τριανταφυλλόπουλο στο 89΄. Δοκάρι είχαν και οι Γιαννιώτες στο 82΄ μετά το απευθείας κόρνερ του Κοζορώνη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Ίγκορ (65΄ Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (45΄+3 Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Στανισάβλεβιτς (46΄ Μάσα), Μαντιντά, Καλτσάς, Μανιάς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος (80΄ Βιδάλ), Νικολιάς (74΄ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες, Χαλκιαδάκης, Κόντε (45΄ Λίλα)

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (20/8)

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (7.15 μ.μ. NS3)

Κέρκυρα – Πανιώνιος (7.15 μ.μ. NS4)

ΑΕΚ – Παναιτωλικός (7.15 μ.μ. NS2)

Πλατανιάς – Παναθηναϊκός (9.30 μ.μ. NS1)

Keywords
Τυχαία Θέματα